Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

In-gespreksavond

dinsdag 21 mei 2024

19:30 - 22:30
Locatie

Raadzaal Boxtel

Toelichting

Wilt u deelnemen aan deze In-gespreksavond? Dat kan. Deze bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis. Meer informatie vindt u in de uitnodiging.

Agenda documenten

Agendapunten

  1. 0

  2. 1

    Korte presentatie als toelichting op één of meerdere onderwerpen. Deze avond zijn er twee presentaties:


    1. Economische visie



    2. Wijziging Financiële verordening in verband met verleggen autorisatie naar programmaniveau

  3. 1.1

    De nieuwe economische visie wordt opgesteld. Het is de opvolger van de Economische Agenda 2016 - 2021, Boxtel ‘Duurzaam Creëren’. De economische visie wordt opgesteld door bureau Ginder. U wordt bijgepraat over het proces en de eerste bevindingen. Eind dit jaar wordt de nieuwe economische visie ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad.

  4. 1.2

    Op dit moment vindt autorisatie van de begroting plaats op beleidsproductniveau. Dit leidt tot een relatief gedetailleerde begroting en dito jaarverslag en jaarrekening. Voorgesteld wordt om de autorisatiegrens te verleggen van beleidsniveau naar programmaniveau. Daarmee verbetert de leesbaarheid van de begroting, jaarverslag en jaarrekeningen dat zet de raad als kadersteller en toezichthouder op strategisch niveau meer in haar kracht.

  5. 2

    Raadsleden, steunfractieleden en overige belangstellenden kunnen (technische) vragen stellen over de geagendeerde onderwerpen. Medewerkers van MijnGemeenteDichtbij zijn aanwezig om die technische vragen te beantwoorden.

  6. 2.1
    Informatietafel 1: Economische visie
  7. 2.3

    De stukken voor dit agendapunt worden 14 mei gepubliceerd.

  8. 2.4

    Bijlagen

  9. 3

    De gemeenteraad vindt dat inwoners van Boxtel mee moeten kunnen praten over zaken die belangrijk voor u zijn. U wordt uitgenodigd om mee te praten over onderwerpen die op de agenda staan en deel te nemen aan de gesprekstafel. Dit doet u door gebruik te maken van het zogenaamde spreekrecht (maximaal 4 insprekers per onderwerp). U kunt ook als toehoorder de gesprekstafel volgen. Daarnaast kan de gemeenteraad vragen stellen aan de portefeuillehouder over het betreffende onderwerp en gaan de fracties hierover met elkaar in gesprek. Wilt u gebruik maken van het spreekrecht? Meld je dan aan. Meer informatie hierover vindt u in de uitnodiging.


    De volgende onderwerpen staan geagendeerd voor de gesprekstafel:


    1. Wijziging Financiële verordening in verband met verleggen autorisatie naar programmaniveau
    2. Renovatie kunstgrasvelden van ODC Boxtel
    3. Renovatie kunstgrasvelden MEP-Boxtel
    4. Wijziging GR GGD Hart voor Brabant en Wijziging GR RAV Brabant Midden-West-Noord en RAV conceptbegroting 2025
    5. Verantwoording besteding fractievergoeding 2023